Stvari bez kojih (ne) mogu – smartphone Noa H10

Postoje stvari koje čine naš život. Koje nam olakšavaju svakodnevicu, i koje nas na neki način nose kroz nju. Nedavno mi je palo na pamet da se zapitam koje su to stvari bez kojim realno mogu ali ne želim. Na toj su se listi uglavnom našle stvari koje ispunjavaju moj privatni ali i poslovni život, i koje ga da tako kažem čine jednostavnijim s obzirom na stres i užurbanost koja me prati iz dana u dan.

I tako sam shvatila da postoji nekoliko stvari koje konzumiram na dnevnoj bazi a bez kojih iskreno ne mogu, te stvari su: knjiga, bilježnica, olovka, prostirka za jogu, laptop i dakako mobitel. Redoslijed nije bitan, čini mi se da su mi sve navedene stvari isto bitne i isto neophodne. No samo je jedna stvar osim olovke baš uvijek uz mene, to je svakako pametni telefon za kojeg se kladim da je i vaša najneophodnija stvar.

Mobitel. Smartphone. Pametni telefon. Nije bitno kako ga zovete, bitno je da je uvijek aktivan i uvijek uključen, zar ne? Moj jest. I previše ako me pitate. No ako je već tako, i ako već toliko vremena provodim na njemu želim da mi paše, da odgovara mom karakteru i da može realizirati sve one male ideje koje mi padnu na pamet.

Nakon mnogo mobitela koje sam koristila posljednji kojeg koristim jest NOA H10. Prvi smartphone na svijetu s Helio X27 procesorom i dvostrukom kamerom, a ujedno i prvi hrvatski mobitel za kojeg vam nakon mjesec dana korištenja mogu reći samo ovo – WOW!

E sada vi klimate i govorite, ma da, o čemu ova priča, hrvatski mobitel, kako to može biti tako dobro? E pa može! Mislim, budimo realni, nisam ja neki stručnjak za mobitele no ono što mogu potvrditi, nakon ovih malo više od mjesec dana korištenja jest da je NOA H10 pravi mobitel za mene. Čak mi je bolji i od Iphone-a 7 koji me iskreno razočarao.

Zašto volim Nou? E sada slijedi recenzija iz ženskog kuta, zato molim muški dio populacije da ne čita, ili ako čita da se ne smije 🙂

 • Zašto što je lijep 🙂
 • Zato što je elegantan, ni prevelik ni premali, ekran mu je 5,5 inča baš po mojoj mjeri (aha, već sam navela da je lijep) p.s. šta su inči?
 • Zato što ima dvostruku stražnju i jednu prednju  kameru od 13 MP sa sedam načina snimanja, (ženi uvijek moraš dati više izbora jer zna se, jedan ko nijedan 🙂 )
 • Zato što ima kameru koja omogućuje takozvano “refokusiranje”, kao i naknadnu obradu, a radi u kombinaciji s dvostrukom dvotonskom LED bljeskalicom (e to mi je baš wow, to refokusiranje!)
 • Zato što trenutno ima najjači MediaTekov procesor (ne znam šta to znači ali super zvuči!)
 • Zato što se napuni za čas (a to mi je jako, jako bitno)
 • Zato što ima DUAL sim (okej dovoljan mi je i jedan SIM ali dobro je znati da ima više opcija)
 • Zato što ima čitač otisak prsta
 • Zato što ima dodatnu zaštitnu foliju za ekran te utor za slušalice (da, neki ga pametni telefoni nemaju)
 • Zato što ima senzor osvjetljenja pa se lako prilagođava osvjetljenju okoline
 • Zato što ima odličnu memoriju do 32 GB
 • Zato što od nekih dodatnih mogućnosti ima: prepoznavanje i uljepšavanje lica, prepoznavanje osmjeha i gesti, podrška za HDR i mnoge filtere 🙂

Ima toga još ali mislim da je to to. Nakon svega navedenog dobro ste zaključili. Izbor pametnog telefona vrlo je subjektivna stvar i ono što je najbitnije za njega jest da ga izaberete zato što odgovara samo vama a ne samonametnutim trendovima.

Ostajte mi pametni i kada vam pametni telefon ostane doma.

Vaša Ingrid.

p.s. i još, ako vas zanima, a pretpostavljam da vas zanima prava, profi recenzija ovog divnog mobitela evo linka na kojem ćete pronaći sve bitne i detaljne informacije

http://www.noa-mobile.hr/

16730608_10211366774140635_3685458511238566892_n