Mmm, baš si sexy…

by lip 25, 2014Život0 comments

Nije bitno koliko se seksamo, bitno je da smo sexy…

Kada bi me netko upitao što za mene znači seksepil i jesam li si dovoljno sexy, iste sekunde bih popizdila. Zašto? Baš se pitam.

Možda zato jer se riječ sexy toliko koristi da se već poput većine hrvatskih guma na autocestama, jednostavno izlizala. I možda zato jer ne mogu podnijeti toliki presing seksepilnosti koji pljušti sa svih strana , pa me baca u kronični antiseksualni feeling. Biti sexy prečesto nema baš nikakve veze s pogađate, sexom. Žene, iako žude biti jako sexy pate od kronične nejebice. Ispričavam se na izrazu, ne razumijem.

Seksepil je neka otkrivena, novonastala religija ili pošast (nazovite je kako hoćete) koje uspijeva s vremenom pokoriti i one najzagriženije konzervativce. Jer jednostavno, biti sexy je imperativ. Jedini i najvažniji. Kako je to moguće? Možda je kriva afrička šljiva, stvarno neznam.

Lagana digresija. Jeste li znali da je nedavno dokazano da čak i tete u vrtiću privilegiraju naoko ljepšu djecu. Wtf?  No, što se čudimo, živimo u 21.stoljeću. Današnjem čovjeku ništa nije strano. I pritom je sve nekako relativno. Je li i seksepil relativna stvar? Biti sexy, znači li to svakome od nas nešto drugo? Retoričko pitanje naravno. Stvarno pitanje glasi, postoji li neka ljudska osobina koja je apsolutno svima sexy? Mislim da postoji. To je dakako – mladost. I pare. Joj, pa to nije osobina.

Mladost je divna. I zavodljiva. No mladost je i glupa i naivna. Dokaz je jedna reklama koja je u posljednje vrijeme digla puno prašine. Sigurna sam da znate o čemu pričam.

No koliko samo vas, uključujući i mene misli da nije dovoljno biti samo mlad? Mladost je tek odskočna daska, a kad jednom odskočite potrebno vam je puno da tamo negdje visoko i ostanete… Potrebno je biti i lijep i zgodan i atraktivan i privlačan. Ako ste barem jedno od navedenog na dobrom ste putu. Putu seksepila.

Čudni su putevi gospodnj../pardon ljudski.

Ljudi danas uspijevaju na različite načine. Meni je osobno najinteresantniji uspjeh postignut fizičkim izgledom. Wannabe zvijezde i zvjezdice, reality izdanci obogatili su se u rekordnom roku koristeći do maksimuma svoj seksepil. Oni su svojim obnaženim tijelima, provokativnim fotografijama i lascivnim scenama zgrnuli male milione. Zašto je to tako? I kako dovraga da i ja zaradim te milione? Šala. Više niti ne postavljam to pitanje, samo se čudim.

Ma neznam, mislim da imam potpuno krivi pristup seksepilu. Ili ga neznam dobro upakirati i prodati ili nisam dovoljno sexy. ‘Ko će ga znati?  No zapravo mislim da su moji straci krivci za to. Majka je uvijek isticala lijepo ponašanje i izražavanje kao stup seksepila, a starom je bilo dovoljno da sam poštena i odgovorna. To je njima značilo biti sexy. Jebi ga, danas je to prije svega smiješno i ne prolazi, ili se varam?

Ima nešto u tome, priznajte. U tome da je mladost (ne)dovoljno sexy.

„Briga mačku što miševi misle o njoj“. Pomislit će one sisate mačke u haljini dva broja manje, one koje svakoga vikenda „vise“ na šanku popravljajući svoj ionako preupadljivi crveni ruž. One koje ne vole razgovarati, još manje smijati se, a iz kojih vrišti neki nadnaravni seksepil. I to je okej. Ako ih to čini sretnima. Tko sam ja da im kvarim zabavu?

Sreća je osjećaj a odavno smo naučili da je najvažnije da se dobro osjećamo. Zar je onda toliko bitno koja maska izražava naše osjećanje udobnosti? Znači li seksepil čulnost, strastvenost i želju za životom? Ili pak ludost, lascivnost i neumjerenost?

Fenomen masovne atrakcije i zaluđenosti izgledom oslanja se na činjenicu masovne gluposti, kažu neki psiholozi. Veoma uspješno i veoma dugo.  Pojmovi atrakcije danas su široki i bizarni ali eto, takva je ponuda. Mladost može podnijeti sve ali starost, pardon zrelost, hm, baš i ne…

Brojni su primjeri djevojaka za kojima, iako zakopčane do grla muškarci „gube glavu“. To je najbolji pokazatelj da je seksepil pitanje samopouzdanja, zadovoljstva samim sobom, životom i ljudima oko sebe.

Biti sexy nema veze sa bojom kose, visinom potpetice ili bojom ruža.

Toplina je sexy. Ljubaznost je sexy.

Sexy je kada se svim srcem raduješ i to pokazuješ svijetu oko sebe.

Seksepil je veoma moćno oružje, upotrijebljeno na pravi način. Treba znati kako se rukuje njime, u protivnom….heh.

Seksepil ima veze sa osmijehom. Najviše s njim. No, nije osmijeh sam po sebi sexy već osoba koja ga nosi. Nadam se da je tako, inače smo naje****.

 

logo3

 

*Ukoliko ste zainteresirani za kupnju knjige ‘J..e li vas ego?’ obaviještavam vas da je u tijeku ljetna akcija koja traje do 4.srpnja.

Sve informacije i narudžbe na  fb page knjige J..e li vas ego – knjiga 

https://www.facebook.com/KnjigaJebelivasEgo?fref=ts

 

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Oslobodi svoj um i uživaj u posebnim pogodnostima!

Iskoristi 10% popusta na e-knjigu "J..e li vas ego?" i 5% popusta na ostale knjige, koje ti stižu na adresu gdje god se nalaziš. Prijavi se na newsletter i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim ponudama. Ne propusti priliku za uštedu i inspiraciju!

Kod ti šaljem mailom odmah!

Pin It on Pinterest

Share This