Unutar moje književne čarolije: Otkrijte tko je Ingrid Divković

Književnica, radijska voditeljica i kreativno-duhovna edukatorica

Rođena sam 1985. godine u Rijeci gdje sam na Filozofskom fakultetu u Rijeci diplomirala hrvatski jezik, književnost i filozofiju.

Od 2013. godine kada sam izdala svoju prvu knjigu “J..e li vas ego?” djelujem kao samostalna književnica, blogerica i kreativno-duhovna edukatorica.

Moje radno iskustvo započelo je u medijima kao radijska i TV voditeljica i novinarka. Za mene kažu da sam predstavnik nove generacije duhovno osviještenih autorica koje stvaraju da bi spoznale sebe, ali i svijet oko sebe. Ja za sebe pak volim reći da sam sanjar i borac u jednoj ženi, duša koja čuje, vidi i osjeća možda i više nego što bi trebalo.

Autorica sam pet knjiga: „j..e li vas ego?“, „knjiga za divlju ženu“, roman „živi mi se“, zbirka autorskih blogova „sanjari i borci“ te zbirka poezije “stare duše ne stare” koje su u vrlo kratkom vremenu osvojile regiju, te se nametnule kao obavezno štivo samosvjesnih ali i (visoko)senzibilnih čitatelja koje svoje životne odluke donose srcem, a ne razumom.

Za moje pero kažu da je „šarmantno, oštro, lucidno, puno života i uvijek širom otvorenih očiju“, što potvrđuje i moj nagrađivani osobni blog koji se suptilno istaknuo kao jedan od najkvalitetnijih autorskih blogova u regiji, a koji je 2016. godine nagrađen u regionalnom natječaju. U veljači 2017. godine osvojila sam i treće mjesto na regionalnom natječaju “Ljudi s olovkama”, a 2018. godine dobitnica sam nagrade – influencer godine u kategoriji “Književnost” po izboru čitatelja časopisa Cosmopolitan.

„Proza za dušu“ kakvu kreiram doživjela je svoj uspjeh i na komercijalnim proizvodima poput popularne Jane vode s porukom. Neko sam vrijeme živjela izvan Hrvatske, na otoku Tenerife gdje sam napisala svoj prvi roman „Živi mi se“.

S povratkom u Hrvatsku, okušala sam se i kao profesorica na Visokoj poslovnoj školi PAR u Rijeci, a s početkom 2019. u sklopu izdavačke kuće Stilus knjiga koja objavljuje moje knjige, pokrenula sam i vlastitu biblioteku pod nazivom „Knjižnica srca“ u sklopu koje djelujem kao književna urednica i stručna konzultantica.

Koncem 2019. godine postala sam dijelom RTL produkcije gdje sam angažirana kao expertica u jednom popularnom televizijskom formatu koji se prikazivao u ožujku 2020. godine.

U deset godina profesionalnog pisanja dala sam više od 100-tak intervjua za mnoge portale diljem regije. Sudjelovala sam na poznatim konferecijama poput “Collage2Business” & “Inspire me” te gostovala u TV emisijama poput talk show-a “Zvezdana” na slovenskoj televiziji. Koliko sam aktivna na društvenim mrežama potvrđuju i brojke, naime na svojoj FB stranici i Instagram profilu okupljam više od 150 tisuća zaljubljenika u moje knjige i lijepu riječ, dok moj autorski blog mjesečno posjeti više od 250 tisuća ljudi. Voditeljica sam i kreatorica autorske radionice kreativnog pisanja pod nazivom „(ne)podnošljiva lakoća pisanja“ te radionice intuitivnog pisanja pod nazivom “Soul writing.”

U vremenu od 2020. – 2023. godine educiram se na polju biblioterapije i poetske terapije te nastavno na spomenutu edukaciju započinjem sa svojim mentorskim programom pod nazivom “Hipersenzibilnost je moja snaga!” u okviru po meni vrlo važne društvene teme o visokoj osjetljivosti – tzv. hipersenzibilnosti, jer kao nepopravljivi HSP-ovac žudim biti glas koji će svim visokoosjetljivim dušama kroz svoje životno i profesionalno iskustvo pružati podršku kako živjeti svoju istinsku prirodu i autentičnost, te kako iskoristiti svoj puni potencijal kako bi ostvarili životnu dobrobit za sebe ali i za ljude oko sebe. Na proljeće 2023. vraćam se svojoj prvoj ljubavi, radijskom eteru, te tako postajem stalna postava radijskog kolektiva Laganini fm-a Rijeka gdje uređujem i vodim poslijepodnevni program. 

I za kraj, ono na što sam u svome životu od svega ostvarenog najponosnija, svakako je moj sin Val rođen na vrhuncu ljeta 2022. godine, i od toga dana svoj život brojim njegovim zagrljajima i osmijesima.

Hvala vam što ste ovdje.

Vaša Ingrid.

Pogledaj moje intervjue

Nedavno sam pisala…

Treba naučiti stati i oprostiti

Treba naučiti stati i oprostiti

Opraštam si sve one dane, nemirne i teške, kada sam prebirući po zemlji svoga tijela umjesto plodnih i zelenih polja nailazila na duboke i crne rupe u koje sam poput živoga pijeska, svakodnevno propadala. Trebalo je proći dugo kako bih shvatila da sam te rupe u...

Imaš pitanja? Slobodno mi se obrati putem kontakt forme

Oslobodi svoj um i uživaj u posebnim pogodnostima!

Iskoristi 10% popusta na e-knjigu "J..e li vas ego?" i 5% popusta na ostale knjige, koje ti stižu na adresu gdje god se nalaziš. Prijavi se na newsletter i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim ponudama. Ne propusti priliku za uštedu i inspiraciju!

Kod ti šaljem mailom odmah!

Pin It on Pinterest