Blogerice koje su me nosile kroz 2016. godinu

by pro 12, 2016Život0 comments

Jedinstvene. Talentirane. Jednostavne, a do neba predane. One su žene blogerice koje su me na svoj neopisiv način nosile kroz ovu toliko veliku 2016. godinu. Godinu koja me oduševila na stotinu i jedan način, i koja me isto toliko toliko puta (ne skrivam) i rasplakala i ojačala. Da bi vrijedilo, to mora tako, a one su … redom, p.s. redoslijed je slučajan i samo da znate, sve dijele prvo mjesto.

LOLA – BRANKICA RAKOVIĆ

Šta da kažem o Brankici a da bude dovoljno dobro? Za početak reći ću da je ova žena moje ovogodišnje otkriće i da se bez imalo razmišljanja i preuveličavanja divim tekstovima koji dolaze iz njezina pera. Brankicu i njezine Krempitusku i Lolu pratim otkada sam postala dio Coca Cola Bloggers Network Adria tima, a to je od travnja ove godine. Naime i Brankica je dio tima, ona je blogerica koja predstavlja BIH za ovu godinu. Iz mjeseca u mjesec oduševlja me svojim tekstovima, ali najviše od svega Brankica me oduševljava svojim razmišljanjem, svojom voljom, vizijama, predanošću i velikim radom. Brankici nije trebalo dugo da me bez trunke razmišljanja pozove u svoju Banja Luku na neko nama drago žensko druženje, a ja sam joj već istog treba obećala da će se to dogoditi jako brzo. Obje smo lude i u poslu preko glave, nismo uspjele ispuniti obećanje u 2016., zato ćemo to nadoknaditi u 2017. Sto posto. Vidimo se Banja Luko, vidimo se draga B.

Brankicu čitajte na lolamagazin.com i krempitushka.com

TARASHOWA – MARIJA TARAŠ

Jednom rječju, Tarashowa. Dođeš na njezinu stranicu, stisneš klik, jedan dva, i već ti je jasno da ćeš ovdje dolaziti svakodnevno i da ćeš njezine tekstove i misli konzumirati baš kao i najdražu kavu, na iskap i do dna. Marija kaže da piše priče koje idu uz kavu i keks. Ja se ne bih složila sa njom, meni njezine priče idu uz sve što se zamisliti može, a često mi nije potrebno baš ništa osim njih. Mariju sam također otkrila ove godine. U nekom trenutku dok sam još živjela na Tenerfima, došla mi je kao podsjetnik da se na Balkan ipak vrijedi vratiti. Upoznala sam ju i uživo, na jednoj od svojih ovogodišnjih promocija Divlje žene. Jesmo, srele smo se oči u oči, srce u srce, i to u divnom Kaštel Sućurcu. Istina, susret je trajao kratko ali dovoljno da mi potvrdi da će me Tarashowa nositi i kroz 2017.godinu. Hvala ti draga M.

Mariju čitajte na tarashowa

MAJA WU

Ova je žena maslačak nošen vjetrom. Maslačak koji mi je trebao i koji me našao kada je trebalo. Ali doslovno. Maja je žena zaljubljena je u život i u pisanu riječ, a kao čuvar nepresušnog izvora ljubavi našla se u ulozi blogerice i kreirala svoj jedinstven svijet. Iako živi u Njemačkoj ona i dalje (tako mi se čini) živi neke naše snove. Autorica je više knjiga, a za njezino pisanje mogu reći da je čarobno. Sa ovom ženom imam toliko sličnosti da je to skoro pa nemoguće. Otkrila sam je prošle godine, u trenucima kada mi je trebala luka u koju ću se usidriti i u kojoj će mi biti sigurno i toplo. Tako je i bilo. Usidrila sam se kod Maje Wu, mirno, na jako kratko. Sada je sve nemirnije ali tako nam je draže, sada skupa plovimo nekim našim nemirnim morima. Do skorog viđenja draga M., pa nije Njemačka preko svijeta.

Maju čitajte na majawu

ČITAJ KNJIIGU – ALIS MARIĆ

Mislim da je malo onih koji nisu čuli za Alis i njezin popularni blog i stranicu Čitaj knjigu. I mislim da je malo onih koji ne znaju za moju i Alisinu priču. Nema se tu šta više nadodati ili oduzeti, ova je žena moja najveća podrška i oslonac. Majka koja čuva i savjetuje, ali i prijatelj koji potiče i nadahnjuje. U ovih godinu i pol dana koliko se znamo prošle smo toliko toga da si nekada pomislim kako je to moguće i kako se to uopće i dogodilo. Ali moguće je. I dogodilo se. I zato sam istinski zahvalna i ponosna. I upravo zato o Alis nikada neću pričati riječima, mislim da ću o njoj uvijek govoriti osmijesima, jer ono što je ona napravila vrijedi više od gomile riječi. Zbog nje Balkan ponovno živi knjige i nema više od toga. Hvala ti A. Toliko je toga još pred nam ali nekako osjećam, najbolje tek dolazi…

Ali čitajte na citajknjigu

MISUSOVO – MAJA MARICH

Maja Marich. Mlada žena. Tetovirana žena, majka, ali nipošto kraljica. Tako ona kaže. Maja piše o svemu i zato mi se valjda toliko i sviđa. I piše na svoj način, drugačije. Hrabrije. Ako vas zanima što znači riječ misusovo koje je ujedno i ime njezina bloga evo odgovora: misusovo; missovo – uzvik čuđenja, iznenađenja, skraćenica uzvika ‘U ime Isusovo…!’; često se koristi u negativnom kontekstu (zgražanje, neodobravanje) te kao zamjena za psovku u čestim slučajevima nevjerice i bespomoćnosti, tako čestim u hrvatskoj svakodnevici. Sada kada sam ovo pročitala moram reći – kraljica 🙂 . (Majo, ne zamjeri!) Za sebe kaže da je nesuđena novinarka, da je mama na pragu tridesetih koja preferira alternativu. I da su svi radoznali dobrodošli u njezin svijet, život u dijaspori jedne balkanske žene, majke i novinarke. Nipošto kraljice, da ne zaboravimo. Hvala ti M. I samo piši, i samo budi svoja. To ti baš dobro stoji.

Maju čitajte na misusovo.blogspot.hr

JELENA KALUĐEROVIĆ

Jelena Kaluđerović. Tridesetpetogodišnja blogerica koja živi i stvara u prekrasnoj Budvi. Za Jelenu sam čula isto kada i za Brankicu Raković. Nakon što smo se sve tri našle u izabranom timu Coca-Cola Bloggers Network Adria za 2016.godinu. Tu sam primjetila ne samo Jelenin blog koji nosi njezino ime, već i nju likom i djelom, njezinu prekrasnu rodnu Budvu, njezin neodoljivi šarm te izuzetnu poduzetnost i fantastičnu osobnost. Što više čitam i pratim ovu ženu, čini mi se da ona može i zna sve. Kuži se u marketing, u PR, s medijima je na ti, piše kao velika. Da skratim, ovu ženu sa guštom čitam a to ću činiti i dalje. I da, da ne zaboravim. Drugo sam ljeto sigurno u Budvi. Vidimo se J. Jako ti se radujem da znaš.

Jelenu čitajte na jelenakaludjerovic

Hvala vam žene moje. Na riječima, na djelima, na ljubavi. Vaša I.

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Oslobodi svoj um i uživaj u posebnim pogodnostima!

Iskoristi 10% popusta na e-knjigu "J..e li vas ego?" i 5% popusta na ostale knjige, koje ti stižu na adresu gdje god se nalaziš. Prijavi se na newsletter i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim ponudama. Ne propusti priliku za uštedu i inspiraciju!

Kod ti šaljem mailom odmah!

Pin It on Pinterest

Share This