Kada se zaljube vino i knjiga

by ožu 16, 2016Život0 comments

Ovo je priča o vinu i knjizi. Pozitivna, inspirativna i nadasve mirisna priča, priča u kojoj je jučer gostovala i moja knjiga ‘J..e li vas ego?’ O čemu se radi?

Riječ je o jedinstvenoj radionici koja se naziva ‘Vino i knjiga’ a koja je spojila dvije strastvene ljubiteljice vina i knjiga. Riječ je damama Alis Pečarić Marić i sommelierki Jeleni Šimić Valentić. One nas u ovoj priči uvode u jedan potpuno novi doživljaj spajajući dvije strasti, vino & knjigu. Kroz svaku priču biraju 4 vrhunska vina kao suptilne pratioce uz 4 posebna karaktera knjiga. Listajući knjige, te razgovarajući o snažnim porukama uz vrhunska vina pronalaze ljepotu istraživanja ove dvije umjetnosti. Glumica Ana Vilenica ‘zadužena’ je za čitanje pjesma i ulomaka iz knjiga. Ove dvije vrlo posebne dame, Alis i Jelena uče nas kako prepoznati vrhunsko vino, koje su njegove vrijednosti, kako odabrati vino za svaku prigodu. Na radionici nas uz vino i knjige očekuju i druga iznenađenja te vrijedne nagrade.

A kako je bilo sinoć na radionici Vino i knjiga piše Alis Marić, blogerica i autorica popularne društvene stranice Čitaj knjigu.

1237445_993241127378498_2678673583923046995_o

Sinoć su se odvijali čarobni trenutci u predivnom Velvetu. Spajali smo dvije velike ljubavi: vino i knjigu. Ispreplitali su se osjećaji ovisno o knjigama koje su nas uranjale u svoj duboki svijet i vrhunskim vinima koje smo kušali uz njih. Bile smo opijene ljubavlju, dotakli smo osjećaje i razbuktali strast svim prisutnima. Smijeha, a isto tako i suza nije nedostajalo. Nije malo reći da smo dotaknuli u duše prisutnih ljubitelja vina i knjige. Dotaknule smo i prenjele emocije svim prisutnima. Kroz minute koje su tekle dotaknule smo teme različitih životnih obilježja. Riječi koje su moćno odzvanjale u knjigama poput: poezija, misao ljubavi, strast, ego, snaga, oslobođenje, izdaja, moć, smijeh, plač, avantura … poticale su u prisutnima na valove i valove osjećaja koji su nas preplavljivali puna dva sata koja su prošla u trenu. Od srca vam hvala.” Alis Marić

Više o njezinom blogu na linku: citaj knjigu

KNJIGE o kojima se jučer govorilo, i VINA koja su se jučer ispijala …

1. Dani zaborava Elena Ferrante, (Profil) Passo Doble Masi Malbec, Corvina, Tupungato

2. J..e li vas ego? Ingrid Divković, (Buybook) Malvazija Sv. Jakov, Clai

3. Oda godinama Lea Brezar, (Dvostruka duga) Astoria prosecco Corderie DOCG, Italija

4. Fatalna bliskost Lynn Shepherd (Lumen) Porto Tawny Osborne, Portugal

735006_993242014045076_6181291619207870280_n

944923_993241227378488_9067508374321695865_n

Moram priznati da sam izuzetno ponosna i sretna jer malo se koji pisac može pohvaliti da uz svoju knjigu ima i pripadajuće vino 🙂 Gospodin Ego je vjerujem isto toliko ponosan, i službeno je dobio svoje vino i to Malvaziju Sv. Jakov, Clai.

Time zaključujem ovu mirisnu priči i zahvaljujem se divnoj ženi i talentiranoj hrvatskoj glumici Ani Vilenici koja je sinoć čitala ulomke iz moje knjige. Baš mi je žao što nisam mogla prisustvovati ovom posebnom eventu koji se održao u Zagrebu  i o kojem se toliko priča. Bilo bi mi neizmjerno zadovoljstvo nazdraviti s damama koje su prisustovale večeri, no bit će prilike, jer uskoro se vidimo.

Hvala divnoj Ani, sommelierki Jeleni i na kraju hvala mojoj Alis.

Vaša,

Crni logo bez podloge za slike

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Oslobodi svoj um i uživaj u posebnim pogodnostima!

Iskoristi 10% popusta na e-knjigu "J..e li vas ego?" i 5% popusta na ostale knjige, koje ti stižu na adresu gdje god se nalaziš. Prijavi se na newsletter i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim ponudama. Ne propusti priliku za uštedu i inspiraciju!

Kod ti šaljem mailom odmah!

Pin It on Pinterest

Share This