Ljubav je jača od svega!

by sij 8, 2016Život0 comments

Upravo ispijam šalicu omiljene tople čokolade i ujedno vam pišem ovaj tekst. Obožavam ove trenutke koji ne koštaju ništa, a znače sve. Volim sjesti i podijeliti svoje misli sa vama, kakve god one bile. Razmišljam na glas.Trebalo bi više ovakvih dana. Teških, ali izazovnih. Dana koji te protresu, koji te natjeraju da se zapitaš šta zapravo želiš i kako misliš do toga doći… Šetnja uz more. Volim šetati sama. Volim što se nakon šetnje osjećam lakša i što nakon sat vremena lutanja dobijem sve potrebne odgovore. Kao da i priroda sama sudjeluje u tom lutanju. Pogled mi uvijek nekako ostane na tim visokim palmama.

Kada životne oluje udare, sjeti se palminog stabla. Ono preživljava zato što je savitljivo i zato što se povija prema vjetru.

Da!!! Vičem u sebi. Da!!! Odgovori dolaze sami. Stvoreni smo da se savijamo. Da se povijamo i da se prilagođavamo životu koji nam se događa. Stvoreni smo da iskorištavamo sve ono što postoji u nama. Energiju koja se krije u nama. Entuzijazam koji nam je potreban da dođemo do svog cilja. Empatija. Bez nje smo samo ogoljena palmina stabla. Da. Ovo je mojih 3E po kojem živim već nekoliko godina.

1E ꞊ ENERGIJA

Energija je nešto što postoji u svima nama. Nosimo je sa sobom poput osobnog pečata i iako je ne vidimo vjerujte mi na riječ, ona je najmoćnije oružje koje posjedujemo. Često znamo reći da neka osoba ima ono ‘nešto’, ima karizmu kojom plijeni. Naravno, to je POZITIVNA energija koja vlada u njoj i koja se onda ispoljava na van. Takva energija je zarazna. Prekrasna. Gledano ovako energetski, svijet je zaista crno – bijeli. Ako ste u polju pozitivno orijentirane energije, vaš svijet je bijeli, bez obzira što se događa oko vas. Ne moram ni objašnjavati koliko pozitivne emocije utječu na našu energiju. Kada smo sretni osjećamo se kao da možemo sve. I možemo! Energija je bitna u životu. Uključite je. Samo stisnite ON. Dopustite joj da se rasprši vašim tijelom. Neka vas odvede u neki novi svijet. Oči će vam zasjati, lice se proljepšati i svaki dan bar netko će vam reći: ‘Pa ti blistaš, što ti se dogodilo? Ti si druga osoba.’Pozitivna energija će vas nagraditi. Postat ćete iskreniji, kreativniji. Vaši dani će biti vedriji, ispunjeni osmijehom.Treba li nam više od toga?

2E ꞊ ENTUZIJAZAM

Kako bi opisali entuzijazam? Kao prolazno stanje sreće, vedrine i nekakve čudne oduševljenosti? Upravo tako. No, je li moguće zadržati taj trenutni polet? Naravno da jest. Tajna entuzijazma znači biti usklađen sa svojim ‘duhovima‘. Ti duhovi za nas mogu označavati mnogo toga. Unutarnja snaga, motivacija, želja za uspjehom. Manifestiraju se dakako kroz različite sfere naših života. Ljubav, posao, obitelj. Recimo to ovako, da li biste prije kupili automobil od prodavača koji je dosadan i spor, ili prodavača koji vas je na prvu kupio svojim vedrim stavom i nesvakidašnjim znanjem o željenom automobilu? Eto vam odgovora. Zapamtite da osrednja ideja koja u ljudima probudi entuzijazam postiže više nego velika ideja koja ne inspirira nikoga. Zbog toga, kada vam dobra prilika sljedeći put zakuca na vrata, otvorite joj s entuzijazmom. Uzbuđenje koje stvara entuzijazam je divno, ali ako želite biti ‘u duhu entuzijazma’ prva osoba koju morate inspirirati ste VI SAMI!

3E ꞊ EMPATIJA

Empatija ili ‘biti empatičan’ po meni je jedna od najvrjednijih karakternih osobina ljudi. Naravno, samo ukoliko je posjedujete. Osjećati empatiju prema nekome znači razumjeti što osoba osjeća u situaciji u kojoj se nalazi, te razumjeti kako bismo mi reagirali u sličnoj situaciji. Divna stvar. Ipak, treba razlikovati simpatiju od empatije. Simpatija je osjećanje za druge, dok je empatija osjećanje s drugim. Empatija je iskreno zanimanje za drugu stranu. Kada je jednom pustimo u svoj život ona će postati dio naše svakodnevice. I ne bi vjerovali koliko malo vremena će proći dok vam ljudi ne počnu uzvraćati istom mjerom. Energijom, entuzijazmom i empatijom!

Svatko od nas zna što ga pokreće. Iznutra. Mene pokreće 3E. Ali najviše od svega pokreće me ljubav. Jer na koncu konca… LJUBAV JE JAČA OD SVEGA.

Neka i vas dragi moji pokrene energija ljubavi i neka vas prati energija, entuzijazam i empatija na svakom vašem koraku!

Vaša Ingrid

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Oslobodi svoj um i uživaj u posebnim pogodnostima!

Iskoristi 10% popusta na e-knjigu "J..e li vas ego?" i 5% popusta na ostale knjige, koje ti stižu na adresu gdje god se nalaziš. Prijavi se na newsletter i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim ponudama. Ne propusti priliku za uštedu i inspiraciju!

Kod ti šaljem mailom odmah!

Pin It on Pinterest

Share This