Mudrice i mustrice

by ožu 17, 2015Život0 comments

Ovo je moja priča o … MudRIcama i MusRIcama. Riječkoj ženskoj mreži solidarnosti koju sam otkrila jučer 🙂

Kako to inače biva, istražujući beskonačnosti cyber svijeta naletih na ovu prekrasnu, vrlo inspirativnu i angažiranu stranicu. Osobno smatram da je gradu na Rječini takva mreža bila potrebna i da je pohvalno što se netko potrudio osmisliti koncept koji će spojiti i udružiti žene. A u svrhu čega? Razvoja naravno.  Kako ja ne bih na dugo i na široko objašnjavala o čemu se radi, prenosim tekst sa stranice mudriceimustrice a na vama je da stranicu posjetite i da se napokon (ako već niste) angažirate 🙂

Tko je mudRIca i mustRIca?

Mudra: pametna (pren. iron.) lukava, snalažljiva

Mustra: uzorak tkanine, shema po kojoj se šije; (pren. iron.) lukavica

Znamo da razvojem vlastitih sposobnosti i znanja možemo postići jako puno. Svestranost i multitasking ono je što nam omogućava da u svim područjima, od poslovnog svijeta do privatnog, budemo zavidno dobre (i uspješne).

Mi smo kreativne! Maštamo, stvaramo, sanjamo, istražujemo pa problemima i životnim situacijama pristupamo inovativno. Snalažljive smo i praktične! Stoga, mi žene smo istodobno kreativke, poslovne žene, majke i kraljice! :)

Zanima te BESPLATNA dodatna edukacija kojom bi unaprijedila svoja znanja i vještine te tako postala konkurentnija na tržištu rada ili otvorila svoj biznis? Mi smatramo da žene trebaju biti solidarnije jedne s drugima i međusobno se povezivati, surađivati i pomagati te na taj način razmijeniti ideje, iskustva i znanja, ne samo kroz ovaj blog nego i kroz predavanja, druženja, sastanke, debate, skupove i team building izlete. Mi ćemo tebe naučiti nešto, a ti ćeš nas. Uzajamno i besplatno, jer svatko je dobar u nečemu! Bio to neki jezik, informatički program, specijalnost, vještina ili jednostavno hobby.

Javi nam se i pridruži već danas, na bilo koji način, jer zajedno smo jače!

– razmjena znanja, vještina, iskustva, ideja i inspiracija

– organiziranje predavanja, druženja, sastanaka, debata, skupova i team building izleta

– razmjena informacija o ženskim besplatnim edukacijama

– unapređenje znanja i sposobnosti

– stjecanje stručnih kompetencija

– unapređenje ženskog poduzetništva

– savjetovanje i poticanje razvoja vlastite poduzetničke ideje

1012943_577545182389808_7916183715766532660_n

Cilj Mudrica i Mustrica je okupljanje što većeg broja članica te osnivanje i registracija Udruge. Planira se i suradnja s profesionalnim ženskim i neprofitnim udrugama, traženje prostora i sredstava za potrebno sufinanciranje od Grada Rijeke; proširenje aktivnosti i kontakata diljem Hrvatske te u inozemstvu i na kraju proširenje aktivnosti na poslovno najugroženije skupine žena (samohrane majke, žene s više od četvoro djece,  žene s invaliditetom, žene žrtve nasilja, mlade mame, itd.) te pribavljanje bespovratnih sredstava iz EU fondova.

Kako? Lako. Mi ćemo tebe naučiti nešto, a ti ćes nas. Uzajamno i besplatno, jer svatko je dobar u nečemu! Eto drage moje dame. Ako ste iz Rijeke i okolice Rijeke a time još i sposobna, vrijedna i angažirana žena svakako posjetiite mudriceimustrice i usključite se u mrežu solidarnosti 🙂

kjoj

Mudrice i Mustrice potražite i na FB: MudRice-MustRice

I ne zaboravite. Ako ste pronašli hrabrost da počnete, tada imate hrabrost da uspijete. 

Samo krenite!

logo3

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Oslobodi svoj um i uživaj u posebnim pogodnostima!

Iskoristi 10% popusta na e-knjigu "J..e li vas ego?" i 5% popusta na ostale knjige, koje ti stižu na adresu gdje god se nalaziš. Prijavi se na newsletter i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim ponudama. Ne propusti priliku za uštedu i inspiraciju!

Kod ti šaljem mailom odmah!

Pin It on Pinterest

Share This