Naše ženske priče

by kol 4, 2014Život0 comments

‘Žena je u svojoj slabosti najveća sila na svijetu. Ona je krma svega ljudskog. Dolazi u mnogo vidova i kuca na mnoga vrata. Brza je, strpljiva a njena žestina nije nesavladiva kao muška, već ćudljivi konj koji se može voditi bilo kuda, ali koji može da udari uvijek kada mu se za to pruži prilika. Tako žena vlada svijetom.’

Eh da, s tom vrlo slikovitom mišlju o tome što je žena započinje moja današnja ‘priča o’…

Skupa sa slikom graciozne kobile koja galopira negdje na otvorenom, rušeći sve pred sobom pojavila se slika stvarne žene koja sjedi negdje za ekranom svog kompjutera i priča tj. stvara priče. I to ne bilo kakve priče već prave pravcate – ženske priče.

Da, da pogodili ste. To su one vrlo tajanstvene, dobro čuvane, vrlo inspirativne i dakako čudesne ženske priče. Ne postoji muškarac koji ne bi htio osluhnuti što se to priča iza ženskih zidova, a isto tako ne postoji žena koja ne posjeduje jednu takvu priču, vrijednu pripovijedanja.

Sjetih se, već sam pisala o ženi. Čak sam joj posvetila i odu što vjerujem da se slažete sa mnom nije mala stvar. Nekoliko mjeseci nakon ode – bam!

http://www.nasezenskeprice.com/ Zar ovo mjesto doista postoji? Postoji. Malo je reći, sretna.

Moja ženska duša je nahranjena. Nađoh oazu gdje će moja kobila sretno galopirati, gdje će sasvim opušteno i bez imalo zadrške frcati svoje ženske iskrice, gdje će slijediti svoje divlje srce i intuciju. Jer mojoj kobili nije mjesto u štali.

A toliki su je željeli pripitomiti…

Naše ženske priče je blog posvećen ženama. ‘Divljim ženama’ nadodala bih. Ovdje možeš pronaći sve što takvoj ženi treba. A znate da ženama treba puno. Savjeti, ljubav, muškarci, život, njega, moda, kultura, posao… dovoljno? I mislila sam. Znači, sve što bi jednu ženu zanimalo.

A tko stoji iza ovih prekrasnih ženskih priča? Divna, pretalentirana dama po imenu Irena Bodonji.

‘Volim što sam ja – ja. Ovakva kakva jesam. Ali opet kada malo bolje razmislim, da sam mogla da biram osobine koje ću imati ne bih bila ovakva. Ovde bih dodala, tamo oduzela, i bila bih savršena. Po mojim merilima. Za koja opet, ne mogu da tvrdim, da su ispravna…’

Što je to toliko privlačno u ženskim pričama?  Ne lažimo se. Što nije?

To što su nedorečene, potiču na razmišljanje, golicaju maštu i navode vas da se pitate što je ono bez čega jedna žena ne može…

Ne može bez ničega, a istovremeno može bez svega.Žene. I naše ženske priče…one koje nikada neće izumrijeti.

Žene na svu sreću nisu dinosauri već kobile.

Drage dame vrijeme je da se razuzdate, da to je ono kada pustite uzde pa potrčite. Ma što vam ja to govorim? Vi to već znate… Samo čekate pravi trenutak. Baš kao svaka prava žena.

Od srca HVALA Ireni na ženskim pričama. One nisu samo inspiracija one su i poziv na akciju.

Čitamo se i u gradu na Rječini.

A sad trk na http://www.nasezenskeprice.com/

 

10269478_873949129288736_7506664914167092611_n

 

Podsjećam vas na svoj stariji tekst ‘Oda ženi’ koji se divno nastavlja na ženske priče…

https://ingriddivkovic.com/2014/02/oda-zeni-2/

 

 

logo3

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Oslobodi svoj um i uživaj u posebnim pogodnostima!

Iskoristi 10% popusta na e-knjigu "J..e li vas ego?" i 5% popusta na ostale knjige, koje ti stižu na adresu gdje god se nalaziš. Prijavi se na newsletter i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim ponudama. Ne propusti priliku za uštedu i inspiraciju!

Kod ti šaljem mailom odmah!

Pin It on Pinterest

Share This