Poetry projekt nazvan ‘Plati kavu stihom’

by ožu 21, 2015kreativno pisanje0 comments

https://www.youtube.com/watch?v=i-E2sovtcCg

Danas zaboravite na novčanice.  21. ožujka, s početkom proljeća, cijeli svijet plaća svoju omiljenu Julius Meinl kavu stihovima.

Julius Meinl, brend koji inspirira pjesnike još od 1862. predstavio je Poetry projekt, vrlo zanimljivu i edukativnu kampanju kojoj je cilj potaknuti na otkrivanje i prepoznavanje poezije u svakom trenutku. Na Međunarodni dan poezije, točnije danas, ovaj je poznati brend odlučio nagraditi sve ljubitelje kave i sve one kojima je ovaj mirisni napitak svakodnevni životni ritual. Stoga se danas u 259 lokala diljem Hrvatske, Julius Meinl kava, plaća stihovima.

A za one koji ne znaju, Svjetski dan poezije eng. World Poetry Day proglašen je, od strane UNESCA 21. ožujka 1999. godine s ciljem promoviranja čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije širom svijeta. Na proglašenju praznika rečeno je da treba odavati priznanje i podsticaj nacionalnim, regionalnim i internacionalnim poetskim pokretima.

Čitajući ovo rekoh –  DA!!! Bravo za Poetry projekt, bravo za kampanju koja inspirira i navodi nas da jednostavno usporimo, da uživamo u trenutku. 

Kao netko tko živi za riječi i od riječi (kao što živim ja), onda je ovakva inicijativa i globalni projekt puno više od jedne besplatne kave. Ona je dokaz da pisana riječ neće i ne može izumrijeti bez obzira na svu tehnologiju koja nas sustiže. Istina je, teško bi svakodnevicu mogla zamisliti bez mobitela, laptopa i ostalih gadgeta ali ono bez čega još ne bih mogla zamisliti svoj dan je komad bijelog papira i našiljena olovka. Osjećaj kada svoje misli zapišem na papir neuporediv je sa pisanjem na tastaturi. Znaju to oni koji to svakodnevno čine. Razlika je golema 🙂

I tako sam i ja danas bila dio ovog hvale vrijednog projekta, ispisala sam svoje stihove u društvu prijateljice Ane, ispila finu kavicu i dobila cvijet, točnije kiticu Narcisa. S obzirom da je subotnje jutro u Rijeci bilo sunčano i da su žene u većini slučajeva nosile osmijeh na licu svoje sam stihove posvetila upravo tome – osmijehu.

‘Što sam starija sve više vjerujem da je ženama najveći uspjeh u životu ako negdje putem ne izgube osmijeh…’

U toj ću misli provesti ostatak dana, a vama želim isto. Kavicu, ugodnu. Toplu. Mirisnu. Baš onakvu po vašoj mjeri. U društvu dobrih prijatelja ili najmilijih. Šta nam više treba s početkom proljeća?! 🙂

međ.

fotografija (28)

11073315_10205646801824902_4734309862080663608_n

9.

logo3

 

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Oslobodi svoj um i uživaj u posebnim pogodnostima!

Iskoristi 10% popusta na e-knjigu "J..e li vas ego?" i 5% popusta na ostale knjige, koje ti stižu na adresu gdje god se nalaziš. Prijavi se na newsletter i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim ponudama. Ne propusti priliku za uštedu i inspiraciju!

Kod ti šaljem mailom odmah!

Pin It on Pinterest

Share This