Radost je ta koja potiče na akciju

by srp 15, 2016Život0 comments

O aktivnim sam zonama, tj. zonama koje potiču radost u nama posljednji put pisala u svibnju, zelim zivjeti u aktivnoj zoni a ti netom prije mog povratka u Hrvatsku. Tada sam još živjela na otoku Tenerife, na dalekim Kanarskim otocima gdje se doslovno živi vani i gdje aktivne zone postoje, ali ne ispunjavaju svoju pravu svrhu. Iskreno vjerujem, s obzirom da sam u Hrvatskoj već dva mjeseca i da ovdje planiram svoj život i svoju budućnost, da se to neće dogoditi i nama, i da će Hrvati potaknuti genijalnom Coca-Colinom akcijom koja je nedavno završila, uzet sprave u svoje ruke (a dovoljne su i samo ruke) i da će se pokrenuti – na svoju radost i radost ljudi koji ih okružuju.

U prilog nam ide i višegodišnji Coca-Colin projekt Pokret za radost čija je misao vodilja bila uređenje vježbališta na otvorenome, kojim se građane poticalo na kretanje te educiralo o važnosti uravnotežene prehrane i redovite tjelesne aktivnosti za zdravlje. Dakako ta misao vodilja još uvijek traje! Aktivne zone tako (vrijedi ponoviti) uključuju sprave za vježbanje kojima će se moći koristiti umirovljenici, tinejdžeri, rekreativci i profesionalni sportaši, odnosno svi zainteresirani za aktivan život i vježbanje na otvorenome. A o tome koji su gradovi izabrani da dobiju svoja vježbališta na otvorenome odlučili su sami građani, na način da su mogli glasovati za svoj grad ili mjesto na mrežnoj stranici www.pokretzaradost.hr od 15. travnja do 15. lipnja 2016.

S obzirom da smo zakoračili debelo u srpanj glasanje je dakako iza nas, a gradovi koji su odabrani da dobiju svoje aktivne zone su  –  Hrvatska Kostajnica, Vrgorac, Cres, Imotski, Drniš, Vis, Komiža, Slunj, Pleternica i Knin. Vrijedi spomenuti da je stranica pokrenizaradost.hr tijekom svoje akcije i glasanja zabilježila više od 400.000 glasova. 🙂

Od svih navedenih gradova kojima ujedno i čestitam, moram primjetiti da će mi samo jedna izabrana lokacija/grad biti jako blizu, riječ je o otoku Cresu. Iskreno, baš sam pozitivno iznenađena što će se ovaj prekrasni otok naći u društvu radosnih gradova/otoka i da će time širiti pozitivnu priču o tome što se događa kada probudimo svoje tijelo i svoj duh.

A dok ne posjetim otok Cres i njegove novouređene aktivne zone svoju ću radost osim u moru potražiti i u sportskim zonama koje su mi vrlo blizu. Jedna od njih je predivno uređena zona u Kastvu, gradiću nadomak Opatije, gdje vježbate s pogledom na prekrasni Kvarner. Mislim da bolje ne može! 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fitness-park2

Fitness-park3

Fitness-park1

Jednom sam pisala:

Jer samo je čovjek privilegiran da bude umno biće u fizičkom tijelu. Samo je čovjek svjestan sebe i svojih potencijala. I zato moramo iskoristiti sve što imamo. Do maksimuma. Trebamo biti svjesni svoje snage, napretka, zahvalni na tome, trebali bi željeti okusiti sve. Tek tada znam, moći ćemo biti najbolji sebi i onima do kojih nam je stalo. Ne govorite mi da je to sebičnost. Nije. To je ljubav. Odgovornost. Odabir. To je ono što nazivaju umijećem življenja. Nisu te glave govorile za badava. „U zdravom tijelu zdrav duh.“

Svakoga dana kada se probudim svjesna sam jedne stvari. Tamo gdje je tijelo živo i duša je živa. Zato ne zaboravite (na)hraniti i dušu nakon dobro odrađenog treninga u aktivnoj zoni.

Ugodno vam i radosno ljeto. Vaša Ingrid.

ljeto 2016.

Ovaj tekst je dio projekta Coca-Cola Bloggers Network Adria 

 

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Oslobodi svoj um i uživaj u posebnim pogodnostima!

Iskoristi 10% popusta na e-knjigu "J..e li vas ego?" i 5% popusta na ostale knjige, koje ti stižu na adresu gdje god se nalaziš. Prijavi se na newsletter i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim ponudama. Ne propusti priliku za uštedu i inspiraciju!

Kod ti šaljem mailom odmah!

Pin It on Pinterest

Share This