“Sail & Learn” – nezaboravna ljetna škola u koju bih se uvijek vratila

by srp 30, 2018Život0 comments

Polovica je ljeta. Taman kada sam pomislila da su ljepote Dalmacije i naših čarobnih otoka iza mene, i da im se vraćam tek iduće godine, sasvim neočekivano dobijam poziv od Visoke poslovne škole PAR u Rijeci (gdje sam predavala ove zime) da im se pridružim u morskoj avanturi sailandlearn za koju oni koji su je već iskusili kažu da je apsolutno nezaboravna. Ponovno pakiranje i polazak. Nakon avanture na dva kotača malo je reći da se veselim sedmodnevnoj avanturi na jedrilici, okružena plavetnilom i energijom mladih ljudi, studenata željenih znanja, novih iskustava i dakako dobre zabave 🙂

Inače, za one koji nisu čuli za ovaj hvalevrijedan projekt Visoke poslovne škole PAR iz Rijeke, Sail & Learn je međunarodna ljetna škola koja se već treću godinu zaredom održava u mjesecu srpnju. Ove je godine ljetna škola trajala u tjednu od 14. – 21. srpnja. Avantura je kao i prethodnih godina započela u prekrasnom Trogiru, odakle smo svi zajedno, dakle profesori, studenti i inozemni predavači jedrilicama isplovili prema otocima Braču, Hvaru, Palmižani i Visu. Moram li o čarima i ljepotama jedrenja ili ćete mi jednostavno vjerovati na riječ da se takvo iskustvo naprosto mora doživjeti?

sail

Nadalje, s obzirom na iskustvo prethodnih godina, i svemu onome čemu teži Visoka poslovna škola iz Rijeke, i ovoga je puta organizacijski i predavački tim Par-a bio vođen vrijednostima koje su studentima iz Hrvatske, ali i drugih europskih zemalja poput Belgije i Poljske, u kontekstu njihovog životnog poziva pružile ne samo inspiraciju, već i mogućnost osobnog rasta i napredovanja, te usvajanje novih poduzetničkih vještina iz područja liderstva i poslovnog upravljanja.

Sedmodnevni obrazovni program ljetne škole sastojao se od vrlo kvalitetnog teorijskog i praktičnog dijela gdje su studenti u suradnji s predavačima dobili priliku kroz konkretne poslovne projekte demonstrirati svoju poslovnu ambiciju, timski duh te vlastitu kreativnost. S druge strane, turističko – kulturološki program (koji se studentima ali i meni najviše svidio 🙂 ) imao je za cilj motivirati, te na taj način pružiti jedinstveno iskustvo koje bi vrlo lako moglo doprinijeti razvoju nekih novih poduzetničkih ideja. Malo je reći koliko je takvo iskustvo apsolutno neprocijenjivo i neusporedivo s bilo kojim kolegijem kojeg ukoliko ste student/ica imate ili nemate priliku slušati na fakultetu. 🙂

š

Ono što se mene posebno dojmilo na ovom putovanju (osim prirodnih ljepota naših otoka, hrane, vina i svih ostalih ljetnih radosti) jest razina kolegijalnosti i međusobnog uvažavanja koja je vladala među mladim studenatima i njihovim profesorima, koji su iz dana u dan težili tome da se cijeli kolektiv osjeća dobro, veselo i kreativno. Pjesme i dobrog raspoloženja nije nedostajalo, na čemu velika zahvala ide našim domaćim dečkima skiperima.

ppp

Velika zahvala ide i svim ACI marini koja nas je u gradu Trogiru, u Milni na otoku Braču, u Starigradu na otoku Hvaru, na Palmižani te na otoku Visu ugostila tako da bolje nismo mogli ni poželjeti, te svim sponzorima koji su se unaprijed pobrinuli da na putovanju ne ostanemo gladni i žedni. 🙂

I za kraj, prepuna dojmova, prelijepih uspomena, novih prijateljstava ali i novih vještina i znanja zaključujem (i to vrlo neskromno), da će se za Sail & Learn koji već treću godinu zaredom kroz svoj individualni pristup, ali i kolektivni rad i sinergiju podiže ljestvicu obrazovanja 21. stoljeća, u godinama koje dolaze zasigurno tražiti kabina više.

Hvala dekanici PAR-a, profesorici Gordani Nikolić i cjelokupnom timu na ovom posebnom iskustvu koje ću zauvijek pamtiti.

sve fotografije s putovanja možete pogledati na sljedećem linku: Sail&Learn

37246822_10216030058919840_791895457172291584_n

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Oslobodi svoj um i uživaj u posebnim pogodnostima!

Iskoristi 10% popusta na e-knjigu "J..e li vas ego?" i 5% popusta na ostale knjige, koje ti stižu na adresu gdje god se nalaziš. Prijavi se na newsletter i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim ponudama. Ne propusti priliku za uštedu i inspiraciju!

Kod ti šaljem mailom odmah!

Pin It on Pinterest

Share This