Vjeruj ljudima. I kada te hvale, i kada te gaze

by ruj 5, 2018Život0 comments

Vjeruj ljudima koji te lažu. Zbuni ih svojim naivnim povjerenjem, nesvakidašnjom naivnošću i staromodnom odanošću. Vjeruj ljudima i kada ti istinu govore. Ne radi razliku između to dvoje. Neka se izvori tih oprečnih rijeka kroz tebe izliju u jedno more. Neka se laž uguši istinom. Neka ispliva na njezinim krhkim leđima. Onima koji spavaju i sanjaju u krevetu laži, ne sudi. Probudit će se jednom. Zar i ti nisi?

Vjeruj ljudima koji te ne vole. Ne zanosi se da je to zato jer su ljubomorni i zli. Zanosi se zato jer su ti baš oni dani da uvidiš koliko si i sam tužan bio onda kada si mrzeći druge naštetio sebi sam. Ne štedi ljubav. Daj joj sve šta imaš. Ogoli se pred ljudima svojom jednostavnošću. Pokaži im se u svjetlu u kojemu oni nikada ne bi. Pruži im svoje svjetlo, ali se ni pod koju cijenu ne naginji u njihov mrak.

Vjeruj ljudima koji te ignoriraju. Odjekuj u njihovim riječima. Odjekuj u ljepoti i čistoći. Neka te čuju. Ne brini, čut će te. Posegni za najljepšim bajkama iz stvarnog života. Neka vide da se može. Neka vide da se hoće. Isključi ego i autopilot inata i preusmjeri se u suprotnom smjeru od svakodnevnih banalnosti. Iza svojih spuštenih kapaka ne traži krivca, budi teatar vlastitog iskustva. I ne ignoriraj, to je barem lako.

Vjeruj ljudima koji te vole. Vjeruj im prije, odmah i kasnije. Ne čuvaj se od njihove ljubavi naučenim ponosom. Pusti ih u sebe. Nek ih ima. Iskrene su ljubavi najljepše od sviju. Imaš samo jednu priliku, jedan život, pusti ljubav nek poteče. Osloni se na one koji te vole. Pronađi način kako da u ovom svijetu meteža ostaneš zdrav u glavi i u srcu. Ne daj se namamiti i zavesti ljudima koji te obrađuju lijepim riječima, istovremeno ne nudeći ništa. Podsjeti ih da ništa ne nastaje iz ničega.

Vjeruj ljudima.

I kada te hvale, i kada te gaze.

Vjeruj im. Ne zbog njih, već zbog sebe.

Jer nikada tuđe laži neće postati tvoje istine, niti će tvoje istine postati tuđe laži. To je ujedno i odgovor zašto je VJERA koju nosiš u sebi uz ljubav, najjača emocija od sviju. Ona najbolje i najbrže liječi, a mi na takav besplatni lijek jednostavno nismo navikli.

Ovaj tekst je dio Blogbuster projekta.

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Oslobodi svoj um i uživaj u posebnim pogodnostima!

Iskoristi 10% popusta na e-knjigu "J..e li vas ego?" i 5% popusta na ostale knjige, koje ti stižu na adresu gdje god se nalaziš. Prijavi se na newsletter i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim ponudama. Ne propusti priliku za uštedu i inspiraciju!

Kod ti šaljem mailom odmah!

Pin It on Pinterest

Share This