Živjeti po 3E!

by velj 21, 2014Život0 comments

Zašto se ‘isplati’ živjeti po 3E?

Ne želim duljiti uvodom stoga ću vam odmah otkriti kako je ‘Život po 3E’  filozofija ili tajna koju sam otkrila prije nekih otprilike tri godine. Sada je želim podijeliti sa vama.

To je bilo prijelazno razdoblje mog života. Završila sam fakultet, tražila posao, tražila ljubav, ali i sebe. Turbulencije mog života poprimile su goleme razmjere i bilo je pitanje vremena kada ću puknuti. Željela sam – sve i odmah! Naravno, to je u realnim okvirima bilo poprilično nemoguće.

I što se onda dogodilo? Dogodio se trenutak kada sam odlučila preraspodijeliti svoju energiju. Najkreativnijim mogućim principom. Odlučila sam živjeti po 3E.

Pa hajdemo redom.

1E ꞊ ENERGIJA

Energija je nešto što postoji u svima nama. Nosimo je sa sobom poput osobnog pečata i iako je ne vidimo vjerujte mi na riječ, ona je najmoćnije oružje koje posjedujemo. Često znamo reći da neka osoba ima ono ‘nešto‘, ima karizmu kojom plijeni. Naravno, to je POZITIVNA energija koja vlada u njoj i koja se onda ispoljava na van. Takva energija je zarazna. Prekrasna. Gledano ovako energetski, svijet je zaista crno-bijeli. Ako ste u polju pozitivno orijentirane energije, vaš svijet je bijeli, bez obzira što se događa oko vas. Ne moram ni objašnjavati koliko pozitivne emocije utječu na našu energiju. Kada smo sretni osjećamo se kao da možemo sve. I možemo!

Energija je bitna u životu. Uključite je. Samo stisnite ON. Dopustite joj da se rasprši vašim tijelom. Neka vas odvede u neki novi svijet. Oči će vam zasjati, lice se proljepšati i svaki dan bar netko će vam reći: ‘Pa ti blistaš, što ti se dogodilo? Ti si druga osoba.’

Pozitivna energija će vas nagraditi.

Postat ćete iskreniji, kreativniji. Vaši dani će biti vedriji, ispunjeni osmijehom.

Treba li vam više od toga?

2E ꞊ ENTUZIJAZAM

Kako bi opisali entuzijazam? Kao prolazno stanje sreće, vedrine i nekakave čudne oduševljenosti? Upravo tako. No, je li moguće zadržati taj trenutni polet? Naravno da jest. Tajna entuzijazma znači biti usklađen sa svojim ‘duhovima‘. Ti duhovi za nas mogu označavati mnogo toga. Unutranja snaga, motivacija, želja za uspjehom. Manifestiraju se dakako kroz različite sfere naših života. Ljubav, posao, obitelj.

Recimo to ovako, da li biste prije kupili automobil od prodavača koji je dosadan i spor, ili prodavača koji vas je na prvu kupio svojim vedrim stavom i nesvakidašnjim znanjem o željenom automobilu?

Eto vam odgovora.

Zapamtite da osrednja ideja koja u ljudima probudi entuzijazam postiže više nego velika ideja koja ne inspirira nikoga. Zbog toga, kada vam dobra prilika sljedeći put zakuca na vrata, otvorite joj sa entuzijazmom.

Uzbuđenje koje stvara entuzijazam je divno, ali ako želite biti ‘u duhu entuzijazma’ prva osoba koju morate inspirirati ste vi sami!

3E ꞊ EMPATIJA

Empatija ili ‘biti empatičan’ po meni je jedna od najvrjednijih karakternih osobina ljudi. Naravno, samo ukoliko je posjedujete. Osjećati empatiju prema nekome znači razumjeti što osoba osjeća u situaciji u kojoj se nalazi, te razumjeti kako bismo mi reagirali u sličnoj situaciji. Divna stvar.

Ipak, treba razlikovati simpatiju od empatije. Simpatija je osjećanje za druge, dok je empatija osjećanje s drugim.

Empatija je iskreno zanimanje za drugu stranu. Kada je jednom pustimo u svoj život ona će postati dio naše svakodnevice. I ne bi vjerovali koliko malo vremena će proći dok vam ljudi ne počnu uzvraćati istom mjerom.

Energijom, entuzijazmom i empatijom!

Razmišljam o tome  ispijajući svoju omiljenu kavu umotana u predivan osjećaj slobode, mira i topline. Obožavam ove trenutke koji ne koštaju ništa, a znače sve.

Svatko od nas zna što ga pokreće. Iznutra. Ali ponekad je ključno pitanje ovo – kako se usredotočiti na to? Kako iskoristiti svoje „duhovne pokretače“ u cilju ostvarivanja želja?

Kako se ipak usredotočiti na ono najvažnije?!

Jednostavno – treba živjeti po 3E!

I?

Isplati li se?

logo3

1572319218_1388673752

0 Comments

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Oslobodi svoj um i uživaj u posebnim pogodnostima!

Iskoristi 10% popusta na e-knjigu "J..e li vas ego?" i 5% popusta na ostale knjige, koje ti stižu na adresu gdje god se nalaziš. Prijavi se na newsletter i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim ponudama. Ne propusti priliku za uštedu i inspiraciju!

Kod ti šaljem mailom odmah!

Pin It on Pinterest

Share This