Muškarac koji hoda uz ženu iscjeliteljicu

by lis 20, 2016kreativno pisanje, Život1 comment

Priznajem. Prošlo je neko vrijeme otkada me neki tekst tako emotivno uzdrmao i na neki neopisivo dubok način dirnuo i ganuo. Zaista čitam puno i u mnogo stvari se pronalazim, no u ovome tekstu, zaista ne znam šta da vam kažem, čini mi se da svaka napisana riječ, svaka utisnuta emocija pripada mojoj duši, mom cjelokupnom biću. I sve bi još i bilo normalno da sam ovaj tekst pronašla sama, negdje u bespućima interneta. No u ovoj priči to nije bio slučaj.

Bilo je to prije nekoliko dana. Na facebooku sam zapazila da me netko od fb pratitelja tagirao na fotografiji koja stoji uz meni nepoznat tekst na engleskom jeziku, a koji ćete imati priliku pročitati u nastavku. Kada sam bolje pogledala vidjela sam fotografiju koja je nastala prije godinu dana na Tenerfima gdje sam živjela sa svojim parnerom i našim labradorom Maxom. S obzirom da smo oboje željeli imati uspomene sa Tenerifa unajmili smo profesionalnog fotografa koji nam je napravio baš divne fotogafije. Fabio (koji nam je ujedno postao i dobar prijatelj) bio je oduševljen energijom koja je vladala na snimanjima ali i na fotografijama. Pitao nas je dal bi imali šta protiv da neke od fotografija ustupi agenciji s kojom surađuje. Nismo imali ništa protiv.

I onda zamislite trenutak kada sam shvatila da je autorica s druge strane svijeta, ne znajući tko sam niti s čim se bavim objavila tako savršen tekst i uz njega stavila baš našu fotografiju. Kolika je vjerojatnost za takvo što? Ne znam. Ali znam da me baš dotaklo i da sam iz tog razloga ovaj tekst poželjela imati i na hrvatskom jeziku. Zato veliko hvala Maji Barać Hajdin za prijevod koji sada zvuči još i ljepše. Vi odlučite sviđa li se i vama. Sigurna sam da ćete pronaći djeliće sebe unutra. Ako ne i cijeloga sebe.

“Kada muškarac izabere ženu koja slijedi svoj životni poziv, jedino što može učiniti da bi održao kontakt s njom jest slijediti ju… prije svega na način da joj dozvoli vlastiti prostor u kojem će se ona slobodno ostvarivati. Može se dogoditi da će morati biti primoran ostaviti svoje potrebe po strani ili da će sam pronaći smisao u iscjeljenju hodajući istom stazom uz nju što zasigurno neće biti lako.

Kada muškarac izabere ženu koja se posvetila iscjeljenju kolektivne boli žena slijedeći svoj poziv, njegov je “Da” zapravo znak podrške mnogo većeg smisla koji nadilazi gradnju kuće ili odgajanje djece. Njihova povezanost tada nadilazi i klasične spolne uloge muškarca i žene. I upravo zbog toga  najvažniji posao ovoga muškarca biti će pružiti svojoj ženi oslonac i dati joj podršku onda kada ona ne bude više mogla transformirati bol u svijetu. To će stvoriti potrebu da prigrli novi oblik intimnosti jer je i samo iscjeljenje na seksualnoj razini jedan od najdubljih problema s kojim se susreće žena iscjeliteljica. To će opet za njega značiti naučiti kako prigrliti spontanost i nježnost, kako suspregnuti nagon i preusmjeriti energiju ili jednostavno naučiti dati se u cijelosti.

Jer kada muškarac izabere ženu koja teži slobodi, oni ju tada jedino mogu ostvariti zajedno. On, ostavljajući svoje narcisoidne težnje daleko iza sebe te prihvaćajući ženin put ka slobodi ujedno i svojim vlastitim putem.

Kada muškarac izabere ženu koja se je već ostvarila u mnogim aspektima za razliku od njega, on tada ne bi smio biti u blizini oprečnih energija niti se ponašati nedoraslo. On, ako se odluči na istu misiju za koju se i ona odlučila, prihvaća dužnost služenja za dobrobit čovječanstva, iako se ono u njegovom slučaju odvija u sjeni vlastite žene iscjeliteljice. I negdje u toj pozadini, on ujedno stvara mjesto zasjede i sigurnosti namijenjeno isključivo njoj, pokazujući time neizmjernu privrženost i odanost.

Kada muškarac izabere ženu očaran načinom kako ona zrači i njezinom mudrošću, tada mora biti svjestan da svojim ponašanjem i slabostima, posebice strahom što ju mora dijeliti sa drugima, nikako ne pokušava umanjiti njenu veličinu.

Kada muškarac izabere ženu koja slijedi svoj životni poziv, ne bi se trebao bojati ovih riječi: poštovanje, poniznost i predanje. On će radije odabrati put blaženstva, uz neizmjernu zahvalnost i puninu srca, hodajući zajedno uz svoju ženu iscjeliteljicu. A žena, ako ikada bude u poziciji birati između njega ili svog poziva, uvijek će odabrati službu služenja za dobrobit žena širom svijeta. No unatoč tome, biti će svjesna snage i važnosti koja leži u prisutnosti muškarca koji gorljivo podupire nju i njezin put.”

Moksha Devi Sunshine

1 Comment

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Oslobodi svoj um i uživaj u posebnim pogodnostima!

Iskoristi 10% popusta na e-knjigu "J..e li vas ego?" i 5% popusta na ostale knjige, koje ti stižu na adresu gdje god se nalaziš. Prijavi se na newsletter i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim ponudama. Ne propusti priliku za uštedu i inspiraciju!

Kod ti šaljem mailom odmah!

Pin It on Pinterest

Share This